Cupping:
NIEUW IN MIJN PRAKTIJK!!
Wat is het en wat doet het?
Cupping is een traditionele Chinese Geneeskunde. Qi (levensenergie) de energiestroom die verstoord wordt en dan kunnen er ziektes ontstaan! Cupping is een zuigtechniek waarbij cups de huid omhoog zuigt. Het ziet er raar uit maar heeft een zeer krachtige en effectieve werking. De werking treedt tot ongeveer 4 cm diep in de huid. Doordat de huid vacuŁm gezogen wordt gaat de spierlaag omhoog staan, daardoor wordt ook het bindweefsel meegenomen. Door de kracht van het vacuŁm wordt de doorbloeding en de Qi (energie) gestimuleerd.
Verwevingen en diepe spierknopen worden naar de oppervlakte gezogen waardoor blokkades worden opgeheven. Cupping verdrijft Wind-koude (verkoudheid, Griep, longontsteking) en heft Qi/Bloedstagnatie en pijn op.
Met cupping massagetherapie wordt het lymfesysteem gestimuleerd en afvalstoffen efficiŽnter afgevoerd. Er wordt nieuw lymfevocht in omloop gebracht daardoor worden weefsels beter gevoed en het immuunsysteem versterkt. Het bloed wordt gezuiverd en het zenuwstelsel wordt gestimuleerd hierdoor wordt de weerstand verbeterd.